Spring naar de inhoud

Informatie en inschrijven

Ben je benieuwd hoe het er bij ons op school aan toe gaat? Wil je graag een rondleiding in onze school? Je bent welkom voor een bezoek! Neem contact op via 014 22 03 72 of stuur een mail naar directie@freinetherentals.be. Samen zoeken we naar een moment waarop de rondleiding kan doorgaan. 

We organiseren infomomenten. We leggen er onze visie op kwaliteitsvol onderwijs uit en geven een rondleiding door de school.

De infomomenten gaan door op:

  • donderdagavond 25/01/2024 om 19u 
  • zaterdag 2/03/2024 om 10u

 

We ontmoeten je graag! Schrijf je in door op de knop hieronder te klikken. 

Capaciteitsbepaling en inschrijvingsperiode

Start inschrijvingen schooljaar 2024-2025

De voorrangsperiode voor broers en zussen van kinderen op onze school start op 1/09/2023 en loopt tot de startdag van de aanmeldingsperiode. Je kan een afspraak maken met de directeur om in te schrijven.

De inschrijving van nieuwe leerlingen loopt via aanmelding. Nieuwe leerlingen kunnen zich aanmelden vanaf 27 februari 2024 tot en met 19 maart 2024.

Wil je je kind aanmelden? Klik dan op de knop ‘Meld je aan!’. (Het formulier kan pas vanaf de start van de aanmeldingsperiode ingevuld worden!)

Aanmelden?

In het aanmeldsysteem deel je persoonsgegevens. Lees hier hoe we je gegevens beschermen.

Zo werkt het aanmeldingssysteem

  • De aanmeldingen worden gerangschikt volgens afstand (vogelvlucht) van het domicilieadres tot de school en vervolgens volgens ‘toeval’.
  • Verhuis je? Op de dag van de inschrijving moet je domicilieadres het adres zijn waarmee je aanmeldde. Indien niet vervalt de aanmelding. Dit is enkel van toepassing als de klas volzet is en er een wachtlijst is.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar!

  • Heb je geen toegang tot een computer om aan te melden?
  • Heb jij of heeft je kind (nog) geen rijksregisternummer?
  • Heb je een andere vraag?

Neem contact op met het infopunt van de school: 014 22 03 72. Je kan op school terecht om de inschrijving in orde te brengen.

An Goossens of Inge Fonrijn helpen je verder.

Een vraag of een klacht?

Stuur je vraag of klacht naar de ombudsdienst inschrijvingen: ombudsdienstibis@fluxus.school. De ombudsdienst bestaat uit: Marian Michielsen (lid oudervereniging), An Goossens en Inge Fonrijn (vertegenwoordigers schoolbestuur).

Je klacht dien je binnen de termijn van 15 kalenderdagen na de vaststelling van de betwiste feiten in. Daarna is de klacht onontvankelijk.

De ombudsdienst inschrijvingen van Freinetschool Ibis heeft een reglement van orde. Dit kan je hier raadplegen.

Capaciteitsbepaling schooljaar 2024-2025

Hieronder lees je de capaciteit en het aantal vrije plaatsen voor de kleuterschool, per geboortejaar, voor het schooljaar 2024-2025.

Hieronder lees je de capaciteit en het aantal vrije plaatsen voor de lagere school, per klas, voor het schooljaar 2024-2025.

Beschikbare plaatsen schooljaar 2023-2024

Alle basisscholen die capaciteit bepalen zijn door de Vlaamse Overheid bij decreet verplicht om deze mee te delen.

Hieronder lees je de capaciteit en het aantal vrije plaatsen voor onze kleuterschool, per geboortejaar, voor het schooljaar 2022-2023.

Hieronder lees je de capaciteit en het aantal vrije plaatsen voor onze lagere school, per klas, voor het schooljaar 2023-2024.